Hlavní obsah

Policie na Broumovsku zadržela tři drogové dealery

– Broumov
Právo,

Celkem tři osoby z Broumovska skončily v rukou policie, která je viní, že uskutečnily minimálně 500 předávek drogy v hodnotě okolo 250 tisíc korun. Drogy, především pervitin, získávali z několika zdrojů, zejména ale od další zadržené, dvaatřicetileté ženy z Jaroměřska, která pervitin také sama vyráběla.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Během šesti měsíců v Broumově zasahovali detektivové Toxi týmu z Východních Čech společně s náchodskými kriminalisty již potřetí. Začátkem týdne završili víceměsíční intenzivní operativně-pátrací činnost a v Broumově nejprve zadrželi dva muže ve věku 32 a 41 let a obvinili je z distribuce pervitinu, marihuany a hašiše. Drogami zásobovali narkomany zejména v okolí Broumova a Police nad Metují,“ potvrdila policejní mluvčí Eva Prachařová.

Vedle obou mužů policisté zadrželi jeden jejich zdroj, ženu z Jaroměřska. „Všichni tři drogově závislí pachatelé neskončili v policejní siti poprvé. Například zadržená žena zkusila výrobu pervitinu poprvé před deseti lety. Kvůli drogovým deliktům byla už dvakrát souzena, v současné době má pro výrobu drog soudem uložený podmínečný trest. S možností podmínečně zastaveného nástupu do vězení a možné nápravy na svobodě však, jak je vidět, naložila po svém,“ pokračovala Prachařová.

Pervitin žena vyráběla z volně prodejných léků, jako je Modafen nebo Nurofen Stop Grip.

Většinu peněz získaných prodejem drogy utratili výtečníci za svou druhou závislost, a to výherní automaty. Dva z obviněných z rozhodnutí okresní soudu v Náchodě už skončili ve vazební věznici, žena na rozhodnutí o vazbě čeká v policejní cele. Všem hrozí trest odnětí svobody od 2 do 10 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám