Hlavní obsah

V Březíně se zřítil panel na nákladní auto, jeden mrtvý

Právo, Novinky, Patrik Biskup, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

V areálu bývalého zemědělského družstva v Březíně na severním Plzeňsku se v úterý ráno zřítila část rozebíraného seníku. Panel zavalil dva lidi pracující na návěsu nákladního automobilu. Jeden zemřel na místě, druhého převezl vrtulník záchranářů s těžkým zraněním do plzeňské nemocnice.

Foto: MMS / Patrik Biskup, Právo

Panel se zřítil na automobil stojící u rozebírané konstrukce.

Článek

Na místě zasahovali policisté, záchranáři i hasiči. "Jednoho z mužů se podařilo vyprostit a vrtulník ho transportoval s těžkým zraněním do plzeňské nemocnice," řekla Právu mluvčí krajské záchranné služby Lenka Ptáčková.

Doplnila, že druhému muži už nemohli zdravotníci pomoci, zemřel na místě. Policisté nyní případ vyšetřují a zjišťují totožnost obou zavalených. 

Pracovníci firmy podle dostupných informací pracovali na demolici starého seníku pomocí jeřábu. Muži stáli na návěsu nákladního auta, na který se zřítil samovolně uvolněný panel.

„Neštěstí vyšetřujeme,“ řekl policista Josef Aubrecht. Podle něj se případem bude zabývat i inspektorát bezpečnosti práce.

Reklama

Výběr článků

Načítám