Hlavní obsah

Pochody neonacistů v Ústí stály policii šest miliónů korun

Novinky, ČTK, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Nejméně na šest miliónů korun vyčíslila severočeská policie náklady spojené se sobotní bezpečnostní akcí v Ústí nad Labem. Samotné město prozatím částku neurčilo. Oficiálním důvodem pochodu stovek pravicových extremistů, který se v Ústí uskutečnil dva dny před 120. výročím narození Adolfa Hitlera, mělo být připomenutí obětí bombardování města v dubnu 1945.

Foto: Libor Zavoral , ČTK

Průvod prochází městem za doprovodu policistů.

Článek

Celkem bylo v Ústí nad Labem v sobotu nasazeno více než 1400 policistů, z toho zhruba 900 těžkooděnců a příslušníků zásahových jednotek. V pohotovosti byla i vodní děla, obrněné transportéry a další technika.

Pochod se obešel bez zranění, policisté předvedli 15 lidí. Policisté podle mluvčí policie Jany Matonohové nyní pečlivě zkoumají záznamy pořízené během akce. Težkooděnci z trasy pochodu vytlačili zhruba 200 lidí, kteří u hotelu Vladimir proti pochodu protestovali.

Neonacisté zveřejnili na internetu adresy svých odpůrců

Organizace Autonomní nacionalisté, která pochod svolala, o víkendu zveřejnila na svých internetových stránkách identitu některých lidí, kteří se angažovali v iniciativě V Ústí neonacisty nechceme. Kromě jejich jmen, fotografií či životopisných údajů je u některých uvedena i adresa jejich bydliště, pracoviště nebo jejich telefonní číslo.

Policie v Ústí zasahovala při pochodu radikálů

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám