Hlavní obsah

Parašutistku transportoval po prvním seskoku do nemocnice vrtulník

Právo, Jiří Bednář
Starý ples

Vrtulník záchranné služby zasahoval v neděli odpoledne ve Starém Plese u Jaroměře na Náchodsku. Přepravil do nemocnice zraněnou parašutistku. Ředitel královéhradecké záchranné služby Ladislav Žabka Právu sdělil, že zraněná žena byla při příletu helikoptéry při vědomí a stěžovala si na bolest v oblasti dolních končetin.

Článek

„Na vlastní pád si nepamatovala. Po jejím zajištění jsme ji transportovali na traumacentrum do Hradce Králové. Žena při pádu utrpěla zlomeny nohou nad kotníky a primárně se nezdála být ohrožena na životě,“ uvedl.

Podle dostupných informací to byl ženin první samostatný seskok. Jeden z přímých svědků sdělil, že se zdálo, jakoby parašutistka měla před nehodou otevřeny oba padáky.

Na místě byli jako první hasiči z Jaroměře. Asi půl kilometru od místa pádu zasahovali u hořícího stohu a všimli si potíží parašutistky.

„Během dvou minut dorazili na místo, kam žena dopadla a poskytli jí předlékařskou pomoc. Nasadili jí krční límec a vyčkali na příjezd záchranné služby,“ uvedla Martina Žahourková z královehradeckého HZS.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám