Hlavní obsah

Vrah veksláka si odsedí 13,5 roku

Novinky, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Trest 13,5 roku vězení padl v případu smrti ostravského veksláka Františka Řádky. Jeho vrahem je podle ostravského soudu 33letý Marek Šosták, který jej v lednu vylákal do centra města a v autě ubodal. Motivem je činu byly peníze, které oběť přivezla.

Článek

Obžalovaný si podle spisu dohodl s Řádkem výměnu 40 tisíc amerických dolarů. Dvojice se sešla v Porážkové ulici, ovšem Šosták jel na smluvenou schůzku už s úmyslem svého dlouholetého známého okrást.

Transakci si domlouvali na rušné ulici za bílého dne, když obžalovaný vytáhl kuchyňský nůž a na veksláka zaútočil. "Poškozený se usilovně bránil tak, že utrpěl dvanáct řezných ran do prstů a dlaní obou rukou," řekl předseda senátu Miroslav Mucha při zdůvodnění rozsudku.

Incident pokračoval ještě před automobilem. "Smrtelně zraněného Řádku útočník opakovaně udeřil rukou do obličeje. V této situaci byl zadržen náhodně kolemjdoucím policistou," dodal soudce.

Peníze byly okamžitě při činu zabaveny a na základě pátečního rozsudku budou vydány vdově po zavražděném.

Obžalovaný: Jen jsem se bránil

Obžalovaný od počátku tvrdil, že se vraždy nedopustil. Podle něj se věci odehrály přesně naopak - peníze nalezené v autě byly Šostákovy a s útokem začal vekslák Řádka. "Jenom jsem se bránil," tvrdil Šosták celou dobu. Proti rozsudku se na místě odvolal.

Státní zástupce Jaroslav Kandráč byl s verdiktem spokojen. "Potvrdilo se to, co jsem věděl od jisté fáze vyšetřování. Že Milas je chladnokrevný vrah, který vraždil proto, aby získal peníze," řekl Kandráč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám