Hlavní obsah

Záběry z policejních passatů při noční jízdě Prahou

– Praha • Aktualizováno
Novinky, Petr Nový

Ani druhou noc v pražských ulicích posilové policejní passaty nezahálely. Policisté při kontrolách na silnicích metropole a v jejím okolí řešili celkem 70 přestupků, z toho bylo 65 případů překročení povolené rychlosti. Na záběrech z kamer umístěných v policejních vozech je vidět, jak řidiči porušovali dopravní předpisy.

Článek

Jeden z kontrolovaných vozů se řítil rychlostí 183 kilometrů v hodině. V síti kontrol uvízli tentokrát i motorkáři.

„Z 65 rychlostních přestupků jsme na místě blokovou pokutou vyřešili 53 případů, při kterých jsme uložili pokuty celkem za 96 500 korun. Rychlost porušili tentokrát i dva řidiči motocyklů,“ řekla Novinkám mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Záběry z policejních Passatů

FOTO: Policie ČR

Zbylé rychlostní přestupky policisté předali k dalšímu šetření na pražský magistrát. „Nejvyšší rychlost jsme naměřili jednomu vozu na výpadovce z Prahy, radar ukázal 183 km/h,“ doplnila Zoulová informace o rekordmanovi proběhlé noci.

Muži zákona odhalili kromě nepovolených rychlostí i další přestupky. Opět museli řešit špatný technický stav vozidel, nepoužívání bezpečnostních pásů nebo telefonování za volantem. „Zaznamenali jsme i jeden případ řízení pod vlivem alkoholu,“ uzavřela Zoulová.

O noc dříve policejní hlídky v rychlých vozech načapali celkem 62 motoristů, kteří porušovali předpisy. [celá zpráva]

Za dvě noci je tak celková bilance 132 hříšníků. Za rychlost policisté uložili za dvě noci pokuty ve výši 193 500 korun.

BEZ KOMENTÁŘE: První noc policejních passatů v Praze. Zdroj: Prima TV

Policejní VW Passat R36

Motor: zážehový šestiválec

Objem válců: 3597 cm3

Max. výkon: 220 kW

Max točivý moment: 350 Nm

Max. rychlost: 250 km/h

Zrychlení 0 - 100 km/h: 5,6 s

Pohon: 4x4

Kombinovaná spotřeba: 10,5 l

Policejní akce s nasazením dálničních speciálů v ulicích Prahy v noci na pátek skončila. Policisté ale uvádějí, že podobně budou postupovat nejspíš i v budoucnu s tím, že o nasazení rychlých vozů  už nebudou předem informovat.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám