Hlavní obsah

Vesnici na Kolínsku údajně odstřelovali samopalem z vrtulníku

– Kolín
Právo, ČTK, rap

Na vesnici Štíhlice na Kolínsku před několika dny údajně někdo střílel ze samopalu z vojenského vrtulníku. Nikdo nebyl zraněn, střely prý ale zasáhly jeden z bytových domů, píše čtvrteční internetové vydání Kolínského deníku. Mluvčí kolínské policie Petra Čimová Právu řekla, že střelbu ve Štíhlicích prověřují, ale přítomnost vrtulníku odmítla.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Lidé z obce deníku potvrdili, že střelbu slyšeli. Nejprve se prý ozvalo pár jednotlivých výstřelů, potom dávky z automatu. Jedné mladé ženě údajně střely svištěly kolem hlavy, jednoho zahrádkáře prý kulky minuly jen těsně. Na bytovém domě údajně střelba rozbila okno a poškrábala fasádu. Zveřejnit svá jména se ale místní bojí, napsal deník.

Vrtulník prý nad obcí létá často, většinou v pondělí. "V lese nejspíš trénují přistávání. Tohle vypadá na dávky ze samopalů, odhaduji vojenskou ráži," uvedl jeden obyvatel na základě nalezené kulky.

„Z vrtulníku nikdo na vesnici nestřílel, to je nesmysl. Prověřujeme, jakou zbraň střelec měl, ale se nejednalo o nějaké ostřelování ze vzduchu,“ řekla Právu Čimová.

Obyvatelé případ nahlásili policii a obrátili se i na vedení obce. "Osobně jsem se obrátil na policii v Kostelci. Nikdo mi nic nedokázal říct. Akorát vím od lidí, že v blízkosti obce měl na louce přistát vojenský vrtulník. Pak zazněla střelba a jedné paní to prostřelilo okno," uvedl štíhlický starosta Josef Hrdlička.

Případ prověřuje i vojenská policie. Podle jejího mluvčího Jana Čermáka se tak stalo na základě žádosti Policie ČR, která jediná k tomu proto může poskytnout bližší informace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám