Hlavní obsah

Policejní stíhačky v noční Praze pochytaly šest desítek řidičů

– Praha • Aktualizováno
Novinky, Petr Nový

Řidiči si z avizovaného nasazení rychlých policejních passatů v ulicích metropole těžkou hlavu nedělali, a to byla chyba. Během první noci v ulicích Prahy totiž posádky, které obvykle střeží dálnice, kvůli rychlosti rozdaly pokuty za sto tisíc, celkem v této souvislosti zastavily 56 řidičů.

Článek

„Na místě kvůli rychlosti policisté řešili celkem 47 řidičů, vybrali u nich pokuty za 97 000 korun. Přestupky u dalších devíti kontrolovaných řidičů byly předány k dalšímu šetření,“ řekla ve čtvrtek Novinkám mluvčí pražské policie Iva Knolová.

Doplnila, že posádky vozů také u dvou řidičů uložily pokuty za technický stav vozidla, jednoho šoféra přistihli při řízení s mobilním telefonem v ruce a ve třech případech trestali na místě pokutou řidiče špatně předjíždějící.

„Vozy se během noci pohybovaly napříč městem po všech rychlostních silnicích,“ uvedla Knolová k pohybu vozů po Praze. V posádce každého vozu jsou dva mimopražští policisté a jeden s místní znalostí dopravy a místopisu.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

FOTO: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Dopravní policie stáhla z českých dálnic osm rychlých passatů do Prahy poté, co se stále nedaří eliminovat v ulicích hlavního města nebezpečné a agresivní řidiče. Výsledky prvního dne nasazení tomu odpovídají, téměř 60 řidičů nedodržující předepsanou rychlost je alarmující.

Passaty budou pražskými ulicemi brázdit ještě dva dny.  

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Volkswagen Passat dálniční policie

Volkswagen Passat dálniční policie

FOTO: Lukáš Táborský, Právo

Policejní VW Passat R36

Motor: zážehový šestiválec

Objem válců: 3597 cm3

Max. výkon: 220 kW

Max točivý moment: 350 Nm

Max. rychlost: 250 km/h

Zrychlení 0 - 100 km/h: 5,6 s

Pohon: 4x4

Kombinovaná spotřeba: 10,5 l

Reklama

Výběr článků

Načítám