Hlavní obsah

Plzeňský policista byl obviněn z další loupeže

Novinky, Patrik Biskup
Plzeň

Třiatřicetiletého policistu z Plzně, kterého zatkli minulý měsíc detektivové z policejní inspekce krátce po loupeži v obchodě, obvinil státní zástupce z dalšího ozbrojeného přepadení. Je podezřelý, že v únoru loupil v herně v Nýřanech na severním Plzeňsku.

Článek

„V současné době je stíhán za dvě loupežná přepadení v Plzni a Nýřanech,“ potvrdila ve středu Právu státní zástupkyně Renata Havelková, která vyšetřování případu dozoruje. Podle informací Práva přišel policista do herny nejprve jako návštěvník. Po asi dvou hodinách zmizel a vrátil se v jiném oblečení s kuklou na hlavě a pistolí v ruce.

„Lupič přesně odpovídal popisu muže, který tam ten večer hrál jako host na automatech a krátce před loupeží odešel. Oba měli stejný hlas,“ uvedla u výslechu barmanka. Když kriminalistům podezřelého hosta u automatu ukázala na záběru bezpečnostní kamery, poznali v něm svého kolegu.

Proto v dalším vyšetřování pokračovala policejní inspekce. Její příslušníci policistu začali hlídat a po čtrnácti dnech ho dopadli při přepadení koloniálu v ulici Kardinála Berana v Plzni. Z předchozí loupeže v Nýřanech ho státní zástupce obvinil až nyní, po vyhodnocení všech důkazů, včetně zajištěných věcí při domovní prohlídce.

Obviněný policista zůstává dál ve vazbě. Rozšíření trestního stíhání může mít v případě odsouzení vliv na délku trestu. Hrozí mu až deset let vězení. Už byl také propuštěn ze služebního poměru. Na druhou stranu barikády ho svedla vášeň k hazardu. Ke gamblerství se přiznal před soudcem, který ho poslal do vazby z obavy, že by na svobodě mohl v trestné činnosti pokračovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám