Hlavní obsah

O velikonočním víkendu zahynulo na silnicích devět lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Velikonoční víkend byl tragický v devíti případech silničních nehod. Černou statistiku rozšířila žena, která v neděli večer zahynula po nehodě na tříkolce. Zatím stále neúplná čísla také nijak nevylepšují motorkáři, které po zimě vylákalo na cesty teplé a slunečné počasí. Jen v neděli se stalo přinejmenším deset nehod, v nichž svou roli hrál motocykl, většina skončila naštěstí jen lehkými zraněními.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Policisté o svátečním víkendu po celé republice zorganizovali desítky bezpečnostních akcí.

Článek

Čtyřiačtyřicetiletá žena nepřežila náraz do stromu v Benátkách nad Jizerou. V neděli krátce před sedmou večer jela sama na čtyřkolce po Dražické ulici. V místech před zdejší stanicí profesionálních hasičů nezvládla řízení, vyjela do protisměru a havarovala. S přilbou připevněnou místo na hlavě na nosiči stroje neměla příliš šancí náraz do stromu přežít, informoval policejní mluvčí Ladislav Mareš.

Policie se na nepříznivý vývoj připravila a o tomto víkendu nasadila do akce desítky svých nových motocyklů, které mají jediný úkol: sledovat piráty - motorkáře. V týdnu to slíbil šéf dopravní policie Leoš Tržil.

Policisté upozorňují motocyklisty, kteří po zimě vytáhnou své motocykly z garáží, aby jezdili opatrně. Podle Tržila se totiž stává, že po zimě, kdy nejezdili, nezvládnou svůj stroj. [celá zpráva]

Policisté také o svátečním víkendu po celé republice zorganizovali desítky bezpečnostních akcí, zaměřují se ale především na řidiče, kteří před jízdou pili alkohol. Jen za Bílou sobotu zemřelo na silnicích šest lidí, umírali řidiči aut i motocyklista.

Nejvíce lidí zahynulo v roce 2003

V neděli se tragická nehoda stala již mezi obcemi Osvětimany a Medlovice na Uherskohradišťsku. Řidič osobního auta vyjel mimo silnici a narazil do stromu. Nehodu nepřežila jedna za tří osob na zadním sedadle, další dvě utrpěly těžká zranění.

Dopoledne zemřel jedenasedmdesátiletý řidič na jednom z kruhových objezdů v Hradci Králové, jeho spolujezdkyně se těžce zranila. Policisté zatím nevědí, proč muž vjel do protisměru a skončil v příkopu. [celá zpráva]

Muž se zabořil s autem do příkopu (TV Prima)

Už v sobotu se u Sázavy na Benešovsku srazily dva motocykly a jeden z řidičů kolizi nepřežil. Jen v západních Čechách v sobotu vyjížděli záchranáři ke čtyřem nehodám motorkářů.

Nedělní nehody motocyklistů se zatím obešly bez ztrát na životech, i přesto u obce Loužnice na Jablonecku musel zasahovat vrtulník letecké záchranné služby. Srazily se zde dvě motorky s osobním autem. Jeden z motocyklistů byl v kritickém stavu dopraven do nemocnice, další utrpěl lehčí poranění.

Mladý řidič zemřel při páteční havárii v Plzni (TV Prima)

Nynější krásné počasí by tak paradoxně mohlo výrazně zhoršit policejní statistky, které zatím ukazují, že za první čtvrtletí letošního roku zemřelo na silnicích 178 lidí. Jde o nejnižší počet od roku 1990, loni za první tři měsíce roku zemřelo při dopravních nehodách 192 lidí.

O loňských Velikonocích na silnicích zemřelo celkem osm lidí, což je podle policie nejméně za posledních 17 let. Naopak nejvíce lidí od roku 2000 zahynulo v roce 2003, celkem 25 lidí, z toho čtyři na velikonoční pondělí. Nejtragičtější velikonoční pondělí za posledních 19 let zaznamenala policie v roce 2002, kdy zemřelo osm lidí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám