Hlavní obsah

Pes trpěl dva dny v zamčeném autě, zachránili ho hasiči

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Psa, který kolaboval v uzamčeném autě zaparkovaném v Ostravě-Přívoze, museli ve čtvrtek zachraňovat hasiči. Nebýt jejich pomoci, kříženec by patrně na bezohlednost svého majitele doplatil životem. O neobvyklém zákroku informovala mluvčí ostravské městské policie Vladimíra Kejdová.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

"Občan oznámil na linku 156, že ve vozidlu Ford je na parkovišti na ulici U parku již druhý den uzavřený pes. Ve vozidle, které stálo na slunci, byla značně vysoká teplota, pes byl malátný a téměř nereagoval na vnější podněty,“ popsala situaci mluvčí Kejdová.

Strážníci se podle ní nejprve pokusili kontaktovat majitele vozidla, což se jim bohužel nepodařilo. Proto přivolali na místo Policii ČR a hasiče. "Ti byli nuceni psa vyndat po rozbití bočního okna. Pes byl následně převezen do útulku městské policie v Ostravě-Třebovicích,“ uvedla Kejdová.

Ještě téhož dne se do útulku dostavil 35letý majitel voříška. „Pracovníci útulku mu vysvětlili, jakému nebezpečí svého psa uzavřením v autě vystavil. Událost nyní pověřuje Policie ČR,“ dodala Kejdová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám