Hlavní obsah

Za pokus ukopat přítelkyni bude přes 10 let za mřížemi

– Ostrava • Aktualizováno
Právo, Radim Kijonka

Za brutální napadení své družky potrestal v pátek ostravský krajský soud 30letého Slováka Vladimíra Skalu 10,5 roky vězení. Muž svou přítelkyni napadl brutálně přímo na ulici v Ostravě.

Článek

Když ležela na zemi, tak ji několikrát kopl do hlavy. Žena utrpěla velmi vážná zranění, přežila jen díky rychlému zásahu lékařů. Ochrnula však na část těla, kvůli poškození mozku se musela znovu učit mluvit. Soud kvůli extrémně agresivnímu způsobu napadení posoudil celý útok jako pokus o vraždu.

„Obžalovaný si počínal zcela racionálně. Nechal ji poté bezvládně ležet na ulici, utekl pryč, aniž by jí poskytl pomoc. Nasedl na vlak a odjel na Slovensko. I to svědčí o jeho cynismu,“ uvedl soudce Jiří Richter.

K napadení došlo loni v létě v ranních hodinách. Žena se chtěla se Skalou podle všeho rozejít a řekla mu, ať jí vrátí klíče od bytu. Skala se vrátil nečekaně den před napadením do jejího bytu v Ostravě ze svého zaměstnání v Praze.

Nakonec jí z výskoku dupnul oběma nohama přímo na hlavu.
Soudce Jiří Richter

V bytě ji večer našel se třemi muži. Z bytu však odešel, aniž by vyvolal nějaký konflikt. Po své družce se začal shánět až ráno. Když ji našel, tak ji brutálně na ulici napadl. Skala ji srazil na zem a začal do ní kopat.

„Nakonec jí z výskoku dupnul oběma nohama přímo na hlavu. Zaútočil surovým a brutálním způsobem na zcela bezbrannou ženu, mohl ji zabít,“ konstatoval soudce. Svědkyní incidentu byla kamarádka družky, která celou událost popsala policii.

Skala se po nějakém čase vrátil do ČR a sám se udal na policii. Během vyšetřování řekl, že si na napadení nepamatuje, že jednal v afektu. Proti rozsudku se odvolal.

Reklama

Výběr článků

Načítám