Hlavní obsah

Policista zachránil sebevraha před skokem kvůli nešťastné lásce

– Tachov
Právo, Jindra Pašková

Skokem z okna bytu ve 12. poschodí se ve středu večer rozhodl skoncovat se životem mladík v Tachově. Od dokonání úmyslu jej odradil policista, který s ním dvě hodiny mluvil a udržoval kontakt. Na místě zasahovali profesionální hasiči a zdravotní záchranáři. Ti převzali mladého muže před 22. hodinou do své péče.

Foto: Jindra Pašková, Právo

Mladík chtěl údajně skočit z okna ve 12. patře kvůli nevěře partnerky.

Článek

„Já se zabiju, život pro mě nemá cenu, všechno jsem ztratil, tuhle holku jsem miloval, já už nemůžu,“ křičel 23letý muž z dvanáctého patra panelového domu. Motivem jeho jednání byla zřejmě nevěra partnerky.

Hovor z okna trval půldruhé hodiny. Mladík se celou dobu pohyboval nebo seděl na venkovním okenním parapetu a jednu chvíli na něm dokonce visel za ruce.

„Musí mít velikou sílu, když se dostal zpátky,“ uvedl jeden z obyvatel domu. Komunikaci se sebevrahem udržoval policista v civilu, který šel náhodou kolem, když se vyhoupl do okna. Mladík jej nakonec pozval nahoru a přizval ještě uniformovaného policistu. Jejich rozhovor pokračoval asi půl hodiny. Poté se okno bytu zavřelo a muže, který chtěl spáchat sebevraždu, převzala záchranná služba.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám