Hlavní obsah

Renč natáčel další drastický klip kampaně Nemyslíš, zaplatíš

Novinky, Alžběta Trousilová, Michaela Urbanová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Režisér Filip Renč natáčel ve středu v Kněževsi u Ruzyňského letiště další klip do série drastických spotů pro kampaň "Nemyslíš,zaplatíš", které mají varovat před následky dopravních nehod. Tentokrát se proti sobě řítí dvě auta - každé má na tachometru "jen" 55 km/h. Čelní náraz je však při součtu rychlostí tak silný, že se záběr musel obejít bez kaskadérů i silnice.

Článek

"Museli jsme nafixlovat silnici," přiznává Renč, zatímco technici připravují srážku aut na kolejích. Náraz snímají tři kamery. Jedna přímo v autě, druhá z nadhledu a třetí hlavní ze země. Všechno musí klapnout, protože štáb nemá k dispozici více aut. 

:. Vedoucí kaskadérů prozrazuje tajemství své profese. Zdroj: Stream.cz

Připravovaná část má název Nezvratné osudy. Bude zaměřena zejména na mladé lidi, kteří jsou na silnicích vůbec nejrizikovější skupinou. V klipu se opilý mladík za volantem vytahuje před kamarádkami, které veze z diskotéky domů.

Renč natočil už několik velmi brutálních snímků. Kampaň se inspiruje v zahraničí, kde se "vyplácí" krvavé obrázky, které naturalisticky popisují následky nehod, před zdviženým prstem a slovním - leckdy vtipným - varováním, aby lidé dodržovali rychlost a neriskoval.

V ČR se nyní vysílá několik klipů, stanice ale krvavé scény zakrývají. Klipy lze celé najít zde

:. Klip ke kampani pro bezpečnost na silnicích. Zdroj: Stream.cz

:. Kampaň pro bezpečnost na silnicích není drsnější než realit. Zdroj: Stream.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám