Hlavní obsah

Policie zatýkala v Českých drahách za fiktivní miliónové zakázky

Právo, jt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Detektivové z protikorupční policie v úterý ráno podle zjištění Práva zatkli ženu, které České dráhy vyplatily téměř 30 miliónů korun za fiktivní reklamní zakázky. Spolu s ní skončila v poutech i zaměstnankyně Českých drah.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Oběma teď hrozí až 12 let vězení. „Mohu potvrdit, že jsme obvinili dvě osoby z trestného činu podvodu,“ řekl k tomu Právu mluvčí protikorupční policie Roman Skřepek.

Jakékoliv další podrobnosti odmítl uvést s odkazem na probíhající vyšetřování. „O dalším postupu bude rozhodnuto v následujících dnech,“ poznamenal mluvčí s tím, že v současné době probíhají výslechy a další úkony.

Zatýkání podle informací Práva souvisí se zjištěním kontrolorů Českých drah, podle kterého odbor komunikace proplácel tři roky faktury za práce, které si ve skutečnosti nikdo neobjednal.

Živnostnice, na jejíž účet peníze přicházely, si tak přišla na 27 miliónů korun. Policie bude nyní mimo jiné zjišťovat, zda podpisy zástupců vedení příslušného odboru na fakturách jsou pravé, nebo zda jde o padělky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám