Hlavní obsah

Zadržený muž střílel po policistovi jeho služební pistolí

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rožnov pod Radhoštěm

Drama, při kterém šlo o život, zažila před několika dny policejní služebna v Rožnově pod Radhoštěm. Zadržený muž tam totiž přepadl policistu, zmocnil se jeho služební zbraně a několikrát vystřelil. Jen díky šťastné souhře náhod nedošlo ke krveprolití.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Útočník už byl obviněn z pokusu o vraždu policisty, za což mu hrozí až výjimečný trest. Celá událost měla přitom zcela nenápadný začátek. Před týdnem ve středu na policii v Rožnově přišel sedmatřicetiletý muž s tím, že ho blízcí informovali o tom, že po něm policie pátrá.

Strážci zákona na základě žádosti svých vsetínských policistů posadili muže do cely. Druhý den večer zavřený muž znenadání požádal o hygienickou pomůcku. Službu konající policista mu vyhověl, pootevřel dveře cely, když v tom zadržený muž znenadání ramenem vrazil do mříží, vyrazil z cely a vrhl se na otřeseného policistu.

Přestože měl útočník výškovou i váhovou převahu, dokázal napadený policista útoku odolávat a zmáčkl tísňové tlačítko. Po prudké rvačce se ale agresorovi podařilo vzít policistovi zbraň a třikrát vystřelit. Život si policista zřejmě zachránil tím, že se mu podařilo vytáhnout z pistole zásobník. Poté už mu na pomoc přispěchali zburcovaní kolegové.

„V případu dále probíhá šetření, byly zadány znalecké posudky a probíhají výslechy svědků,“ dodala jihomoravská policejní mluvčí Soňa Svobodová.

Reklama

Výběr článků

Načítám