Hlavní obsah

Pět jednotek hasičů vyprošťovalo zraněného řidiče 2,5 hodiny

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bystřice pod Hostýnem

Těžká havárie se stala v pátek brzy ráno nedaleko Bystřice pod Hostýnem. Ze silnice zde sjel míchač betonu, který se převrátil na bok. V kabině zůstal zaklíněný vážně zraněných řidič. Ze sevření ho vyprošťovalo pět jednotek hasičů 2,5 hodiny.

Článek

"Řidič naloženého nákladního auta přejel v zatáčkovitém úseku silnice do protisměru a následně před půl sedmou havaroval do příkopu a na pole u silnice. První vůz hasičů byl na místě po třech minutách a ihned začalo vyprošťování,“ řekl mluvčí hasičů Ivo Mitáček.

FOTO: HZS Zlínského kraje

Muž měl v kabině zaklíněné nohy a volant mu tlačil na hrudník. Během náročného vyprošťování museli hasiči práce na krátkou chvíli přerušit a nechat si dovézt speciální zařízení. "To putovalo až z Přerova, neboť ve Zlínském kraji nebyla dostatečně dlouhá rozpěrná tyč k dispozici,“ doplnil Mitáček.

FOTO: HZS Zlínského kraje

Potřebná technika dorazila k nehodě před půl devátou, deset minut před devátou hodinou mohl velitel zásahu nahlásit vyproštění zraněného muže z kabiny. Do péče si ho převzali záchranáři, kteří byli celou dobu i s lékařem na místě.

FOTO: HZS Zlínského kraje

Záchranáři nakonec zraněného převezli k dalšímu ošetření do nemocnice.

FOTO: HZS Zlínského kraje

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám