Hlavní obsah

Soud potvrdil patnáctileté tresty za vraždu hudebníka Sahuly

Novinky, ČTK, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražský vrchní soud se v úterý zabýval v odvolacím řízením případem Jana Dvořáčka a Jiřího Kulvejta. Ti podle obžaloby zavraždili hudebníka Františka Sahulu. V prosinci za to dvojici středočeský krajský soud poslal na 15 let do vězení. Soud vysoké tresty pro oba muže potvrdil, úterní verdikt je pravomocný.

Foto: ČTK

Eskorta přivádí k soudnímu jednání Jiřího K. a Jana D., kteří jsou obžalováni z vraždy hudebníka Františka Sahuly.

Článek

Mladíci Sahulu ukopali a udupali na začátku loňského května v chatové oblasti Skuheř u Kamenice u Prahy.

Muži před vražděním popíjeli v několika restauracích. V poslední z nich se potkali s 45letým hudebníkem, který odešel před nimi. Muži vypověděli, že na něj pak narazili cestou domů. Měli mu svítit na cestu a pak ho opustit, na což Sahula údajně reagoval vulgárními řečmi.

Tehdy osmnáctiletý Kulvejt pak hudebníkovi uštědřil nejméně dvě rány. Prvoinstanční soud to označil za nepřiměřenou reakci. Do útoku se poté zapojil i v té době dvacetiletý Dvořáček.

Oba Sahulu kopali a opakovaně mu dupali na hlavu. Podle středočeského krajského soudu jej obžalovaní zavraždili zvlášť surovým a brutálním způsobem.

Trestní senát je navíc uznal vinnými i z trestného činu krádeže. Podle obžaloby mu totiž po činu sebrali peněženku s 1300 korunami, které si pak rozdělili.

Mladíci půjdou za ubití hudebníka Sahuly na 15 let do vězení. Zdroj: Prima TV.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám