Hlavní obsah

Násilník krutě týral svou rodinu včetně těhotné družky

Právo, Barbora Silná
Liberec

Proti 49letému násilníkovi, který na Liberecku několik let krutě týral svou družku, zakročili o uplynulém víkendu policisté a vykázali ho z bytu. Při šetření případu se ukázalo, že muž terorizoval a týral svou rodinu asi tři roky. V době těhotenství například družce hrozil, že jí vyřízne dítě z těla a prodá ho do Německa.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

Na webových stránkách to uvedla mluvčí liberecké policie Vlasta Suchánková s tím, že muž už byl obviněn z trestného činu týrání osoby žijící ve společném bytě a vydírání. Za to mu hrozí až osm let vězení.

„Ženě i dětem zakazoval chodit ven. Hrubé a vulgární urážky a vyhrožování zabitím bylo asi to nejmenší zlo, které musela žena i její děti snášet. V době, kdy byla těhotná, ji nutil pít alkohol a kouřit, vynucoval si násilím pozornost a ženu hodně bil,“ popsala Suchánková. Důvodem k mužově agresi byl například neuklizený dvorek.

„Ženu bil tak dlouho pěstmi, až upadla na zem a pak ji přes dvůr, kde byly psí výkaly, táhl po zemi, než ho žena odprosila,“ dodala Suchánková.

Poslední případ se odehrál o víkendu, kdy si už žena na pomoc přivolala policisty. Ti opilého muže vykázali z bytu a zahájili proti němu trestní stíhání.

Od začátku letošního roku jde už o pátý případ domácího násilí na Liberecku. Loni policisté vykázali čtrnáct násilníků.

O podobném případu informovali i policisté na Ostravsku. Tam zadrželi muže, který týral svou třiačtyřicetiletou ženu. I ve vysokém stupni těhotentství ji krutě bil. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám