Hlavní obsah

Záchranáři hledali nehodu přes 40 minut

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Dopravní nehoda se stala v pondělí po půl desáté nedaleko Horoměřic u Prahy. Člověk, oznamující nehodu na linku 112, nahlásil místo nehody, které pak operátoři předali záchranářům. Těm se ani po opakovaném upřesnění místa nepodařilo karambol včas najít, na místo tak přijeli po 40 minutách.

Článek

"Nehodu jsme měli ohlášenou v 9:36, k samotné nehodě jsme dorazili v 10:20. Posádka nemohla podle ohlášeného místa nehodu najít,“ řekla k důvodu opožděného příjezdu mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová.

Osobní automobil zde narazil do stromu. Záchranáři převezli do Ústřední vojenské nemocnice 30letou ženu s poraněním hlavy, hrudníku a nohou. "Záchranná služba Meditrans pak převezla do nemocnice v Motole dvě děti, ty ale neměly podle našich informací vážnější poranění,“ doplnila Ernestová.

Problém nastal pravděpodobně v tom, že volající nahlásil nehodu ještě na Pražském okruhu, kde ji také posádka sanitky hledala. Karambol se ale stal na jiné silnici. Proto záchranáři nemohli místo nalézt ani poté, co se s volajícím sami spojili a on jim opakovaně uvedl špatnou pozici.

Reklama

Výběr článků

Načítám