Hlavní obsah

Trhovci na Znojemsku napadli inspektory, brali jim své zboží

Právo, Milan Vojtek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znojmo

Patnáct policistů a deset inspektorů České obchodní inspekce se ukázalo být nedostatečným počtem pro nedělní kontrolu tržnice v blízkosti bývalého hraničního přechodu Hatě na Znojemsku. Trhovci nechtěli kontrolorům zboží vydat a brali jim je z rukou. Po přivolání posil se nakonec inspektorům podařilo zabavit zboží za více než deset miliónů korun.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Policisté si museli přivolat na agresivní trhovce posily. Ilustrační foto

Článek

Urychleně připravená akce udeřila na trhovce v neděli a kontroloři s policejní asistencí vyrazili do nechvalně proslulého areálu asijské tržnice.

Trhovci byli ale agresivní a nechtěli se smířit se zabavením zboží. Nedbali ani na přítomnost policie. „Vzhledem k tomu, že trhovci se již zabavené zboží pokoušeli inspektorům brát pod rukama, velitel akce zhodnotil bezpečnostní situaci a museli jsme přizvat posily ze znojemského inspektorátu cizinecké policie,“ řekl Pittner.

Za zvýšené policejní asistence se pak podařilo dokončit razii a do zvláštních skladů putovalo 4 141 plagiátů zboží. Jednalo se o kabelky, textil, opasky, ale i hodinky, parfémy a další. V případě jejich prodeje by majitelům ochranných známek vznikla škoda za 10 miliónu korun. Jediné, v čem tentokrát asijští trhovci uspěli, byla kontrola legálnosti jejich pobytu. Policisté v této souvislosti nemuseli udělit žádnou pokutu.

Podle mluvčího cizinecké policie Romana Pittnera vzešla iniciativa ke kontrole ze strany inspektorů ČOI na počátku víkendu.  

Policistům nedělní kontrola potvrdila rostoucí agresivitu trhovců. Jejich nájezd na kontrolory, kterým brali již zabavené zboží, je pokračováním incidentů z loňska, kdy vietnamský trhovec policistovi způsobil otřes mozku a v lednu letošního roku byla napadena policistka a utrpěla zhmožděniny. Oba trhovci byli za trestné činy útok na veřejného činitele odsouzeni.

Reklama

Výběr článků

Načítám