Hlavní obsah

Policisté vyšetřují otřesné týrání těhotné ženy

Novinky, Petr Nový
Ostrava

Případ velmi brutálního týrání 34leté ženy vyšetřují ostravští kriminalisté. Žena sama na nevybíravé chování agresivního muže policisty sama neupozornila, udělal to až úředník městského úřadu, jakmile zuboženou ženu v sedmém měsíci těhotenství po zavolání v minulém týdnu navštívil. Přivolaná sanitka ji ihned převezla do nemocnice, muž skončil v policejní cele.

Článek

"Žena utrpěla mnohočetné podlitiny po celém těle, otoky obličeje. Měla zlomený zub, krvácela z různých částí těla. Oběť měla viditelně ostříhané vlasy, jejichž zbytky byly ohořelé,“ řekla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Drogově závislý útočník

Policisté v mužově organismu zjistili přítomnost amphetaminu. Podle policistů je pravděpodobně drogově závislý, což ale musí prokázat až podrobný rozbor.

V průběhu vyšetřování policisté našli i chomáč vlasů, který měl muž u sebe v kapse, stopy krve na kalhotách. Kriminalisté zajistili i dřevěnou desku, vážící asi tři kilogramy, kterou muž ženu nejspíš bil. Původně sloužila jako police v obývací stěně. K atakům měl použít také nůžky a elektrický kabel dlouhý asi 180 cm.

Vánoce ve znamení bití a kopanců

Muž byl okamžitě vykázán z bytu, následně obviněn z týrání a vydírání. Soud na něj uvalil vazbu. Podle policistů byly týrání často přítomny i nezletilé děti páru. Déle trvající útoky muže se vystupňovaly před Vánoci, kdy měl muž ženu zkopat a zbít pěstmi a opaskem. Žena ale ani nevyhledala lékařské ošetření.

Totéž se nejspíš opakovalo na Štědrý den. "Na ženu měl hodit konferenční stůl, pak měly útoky pokračovat nohou dalšího stolku. Tyčí pak nejspíš bil ženu po celém těle. Žena nemohla po útoku tři dny chodit, ale opět nevyhledala lékařskou pomoc.

Totéž se nejspíš opakovalo na Štědrý den. "Na ženu měl hodit konferenční stůl, pak měly útoky pokračovat nohou dalšího stolku. Tyčí pak nejspíš bil ženu po celém těle. Žena nemohla po útoku tři dny chodit, ale opět nevyhledala lékařskou pomoc.

Popsat děsivý děj je nereálné. K bití vším možným a kopancům se přidalo bití elektrickým kabelem do obličeje, ramen a nohou.
Mluvčí policie Gabriela Holčáková

Tři měsíce trvající muka vyvrcholila minulý týden v úterý. "Žena si přes noc prožila zřejmě nejhorší chvíle. Popsat děsivý děj je nereálné. K bití vším možným a kopancům se přidalo bití elektrickým kabelem do obličeje, ramen a nohou. Muž s běsněním skončil až ve chvíli, když ženu pořezal nožem ve tváři,“ doplnila mluvčí policie.

Ženě měl muž vyhrožovat zabitím. "Musela si kleknout, nechat se stříhat nůžkami na manikůru. Když se bránila, měl ji bodnout nůžkami do zad. Žehličkou zbylé vlasy ženy neupálil jen proto, že nebyla zahřátá. Použil proto zapalovač, žena si pak hlavu musela hasit hadrem,“ řekla Holčáková.

Vyčerpané ženě se podařilo vyhnout oholení hlavy žiletkou. Při útěku ale vyčerpaná zakopla a spadla ze schodů z prvního patra do přízemí.

"Místo činu připomínalo místo hrůzy. Opálené vlasy, krevní stopy, rozházené věci, rozsypané potraviny. Žena nebyla schopna výslechu. Následky na psychice zřejmě oběť ponese mnoho let, tak jak je to u obdobných případů domácího násilí,“ uzavřela Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám