Hlavní obsah

Vážně zraněný řidič smrtelné rallye odmítl hospitalizaci

Právo, Novinky, Radim Kijonka, Jiří Růžička
Aktualizováno

Slovenský jezdec Lukáš Lapdavský, jehož vůz během Valašské rallye usmrtil tři lidi, odmítl hospitalizaci v nemocnici. Mluvčí novojičínské nemocnice Simona Součková Právu řekla, že závodník utrpěl několik vážnějších zranění. Hospitalizaci odmítl s tím, že chce domů na Slovensko. Během závodu jeho vůz vylétl z trati a zabil tři diváky. Stáli na místě, kde neměli co dělat.

Článek

„V nemocnici prošel (Lapdavský) řadou vyšetření, která prokázala otřes mozku, podvrtnutí krční páteře a pohmoždění břicha. Hospitalizaci na chirurgickém oddělení odmítl na vlastní žádost s tím, že chce na Slovensko,“ konstatovala Součková.

Také jeho spolujezdce a bratra Júlia Lapdavského v nemocnici prohlédli. „Absolvoval také základní vyšetření včetně vyšetření lebky s negativním výsledkem. Prokázalo se pouze pohmoždění pravého předloktí. Také on byl propuštěn,“ sdělila Součková. 

Oba bratři byli ve startovní listině rallye uvedeni pod značkou junioři.

FOTO: Novinky.cz s použitím Mapy.cz, Bez zdroje

Diváci se postavili mimo vyhrazená místa

K tragédii došlo v sobotu před polednem u obce Rybí na Novojíčínsku. Vůz zde vylétl ve velké rychlosti z pravotočivé zatáčky. Auto po dopadu dostalo smyk a vyjelo mimo trať, kde však stáli diváci. Podle pořadatelů zde však neměli co dělat.

"Při kontrole před závodem byli lidé na svém místě, pak se asi přesunuli pod úroveň tratě. Z hlediska organizátorů bylo vše v pořádku," řekl Novinkám mluvčí Federace automobilového sportu ČR Josef Pátl.

Při nehodě na Valašské rallye zemřel muž a dvě dětiVideo: Stream.cz

Při nehodě na Valašské rallye zemřel muž a dvě děti

Na místě nehody zůstali tři mrtví

Posádka záchranné služby, která závody zajišťovala, požádala o pomoc vrtulník. "Ten byl ale nakonec odvolán, protože lékař u tří osob konstatoval smrt," řekl mluvčí záchranné služby Moravskoslezského kraje Lukáš Humpl.

Na místě zemřel 38letý muž a jeho 13letý syn, který s sebou na závody vzal 14letého kamaráda. Ten také zemřel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám