Hlavní obsah

Po unesené Terezce pátrá policie po celé Evropě

Právo, Petr Kozelka
Blansko

Rodina unesené tříapůlroční Terezky Chrápavé prožívá v těchto dnech nejhorší chvíle svého života. Dívku unesla za pomoci dvou mužů její vlastní matka Jarmila Koháčková a zmizela s ní neznámo kde. V pátek se kriminalistům telefonicky ozvala s tím, že jak ona, tak i Terezka jsou v pořádku. Podle policistů se Koháčková pravděpodobně skrývá i s dcerou v cizině.

Článek

„Po dívence i její matce intenzivně pátráme i za pomocí bezpečnostních složek evropských zemí. Bližší informace vzhledem k probíhajícímu vyšetřování ale nelze sdělit,“ řekla v pátek Právu mluvčí jihomoravské policie Soňa Svobodová.

Prarodiče vyzývají matku: Vrať ji

Terezčini prarodiče mají pro prchající matku jediný vzkaz: aby jim vnučku vrátila živou a zdravou.

Koháčková podle slov prarodičů ztratila o dceru zájem krátce po porodu, od dvou měsíců se tak o Terezku staral jen otec a jeho rodiče.

"Od děcka utekla, dva roky u nás pořádně nebyla, jen občas se stavila mezi dveřmi a to jen synovi nadávala. Ta malá to samozřejmě viděla a na matku zanevřela. Dodnes k ní nenašla cestu,“ řekl Právu děda Terezky Josef Chrápavý.

Schůzky nařídil soud

Soud kvůli odcizení nařídil, aby se matka s dcerou pravidelně dvakrát týdně scházely pod dozorem sociálních pracovnic v krizovém centru v Brně. Právě odtud byla Terezka unesena. „Malá tam vůbec nechtěla chodit, vracívala se rozrušená, brečela. Nechtěla si s matkou o samotě vůbec hrát,“ vzpomíná se slzami v očích babička Terezky Zdena Chrápavá.

Dítě údajně unesli otci dva muži při odchodu dvojice z centra. „Syn vedl malou k autu, v tom na něj skočili dva chlapi, Terezku mu vytrhli, dali ji matce a ta utíkala pryč. Oni mu zatím bránili běžet za ní,“ popsal dramatické chvíle Chrápavý.

Od té chvíle žijí Chrápaví v nejistotě. Přitom to podle nich nebyl první případ, kdy se Koháčková snažila své dcery zmocnit. „Pro nás je nadějí, že se ozvali a že Terezka žije,“ zakončil Chrápavý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám