Hlavní obsah

Mladík z Domažlic napsal slohovou práci o tom, jak zaútočí na školu

Právo, Novinky, Patrik Biskup, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domažlice

Domažličtí policisté vyšetřují 16letého mladíka z trestného činu obecného ohrožení ve stádiu přípravy. Mají podezření, že plánoval bombový útok na školu, kam chodí. Doma u něho nalezli schéma nástražného výbušného systému a o svém úmyslu napsal slohovou práci.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Policisté ho zadrželi, vyslechli a propustili, další vyšetřování probíhá na svobodě. V jeho domově zajistili další potřebné důkazy. Bližší informace zatím nejsou k dispozici. „Případ je zatím v šetření,“ řekl bez dalších podrobností šéf domažlických kriminalistů a vyšetřovatelů Miroslav Vokáč.

Další policejní tým už od začátku týdne pracuje na podobném případu, který se stal na Královehradecku [celá zpráva]. Tam detektivové Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu zadrželi mladíka, který měl chtít bombou zaútočit na školu a své spolužáky.

Policisté mladého muže zadrželi a umístili do vazby. Bližší okolnosti k případu s ohledem na jeho nízký věk ale nesdělují. Otec zadrženého mladíka Právu řekl, že jeho syn žádný útok neplánoval [celá zpráva].

Reklama

Výběr článků

Načítám