Hlavní obsah

Za ubití ženy boxerem soud potvrdil 12 let

Novinky, ČTK, Petr Nový
Praha

V nejpřísnějším typu věznice stráví následujících dvanáct let Petr Jaroš. Verdikt ve středu potvrdil pražský vrchní soud za to, že muž zabil svou přítelkyni údery do hlavy s nasazeným boxerem na ruce. Soudci tak potvrdili verdikt ústeckého krajského soudu z prosince, který Jaroše shledal vinným z ublížení na zdraví, krádeže a neoprávněného držení platební karty. Rozsudek je pravomocný.

Foto: ČTK

Petr Jaroš u soudu

Článek

Čtyřiačtyřicetiletá Jarošova přítelkyně zmizela loni v únoru beze stopy, její tělo se dodnes nenašlo. Policisté objevili v jejím bytě v Ústí nad Labem množství krve. Jaroš se poté přiznal k tomu, že ženu po hádce udeřil dvakrát do hlavy, na ruce měl přitom nasazen takzvaný boxer.

Po útoku ji nechal ležet na zemi a z bytu odešel. Později se prý vrátil a zjistil, že žena nežije. Mrtvolu schoval pod postel a pokusil se v bytě utřít krev. V noci tělo vynesl a vypůjčeným autem jej odvezl do Krásného Března, kde prý mrtvolu uložil do kontejneru na odpadky.

Z domácnosti přítelkyně odnesl do zastavárny mobilní telefon, notebook, DVD přehrávač a porcelánové nádobí. Telefon později vykoupil zpět a posílal z něj jedné ze dvou dcer mrtvé ženy textové zprávy.

Snažil se tak dceru přesvědčit, že její matka je stále naživu. Dívka ale díky pravopisným chybám i jinému stylu poznala, že zprávy nepíše matka, a došlo jí, že něco není v pořádku. Žalobci navrhovali odsoudit Jaroše za vraždu, soud však neměl dostatek důkazů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám