Hlavní obsah

Vězni zřejmě provolali vězeňské službě 75 tisíc

Právo, Ludmila Žlábková
Hradec Králové

Celkem 75 tisíc korun provolal neznámý telefonista ze služební SIM karty ve vlastnictví Vazební věznice v Hradci Králové. Překvapující je nejen vysoká částka na účtu, ale zejména skutečnost, že se jednalo o nepoužívanou kartu. Že se z ní volá, zjistilo vedení věznice až poté, co jim mobilní operátor poslal fakturu.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

"Zmíněná SIM karta byla odcizena neznámou osobou z kanceláře občanského zaměstnance vazební věznice. Jedná se o SIM kartu používanou v modemu u počítače,“ potvrdila mluvčí hradecké věznice Kateřina Jonová s tím, že k odcizení zřejmě došlo v letošním roce, ale více o případu hovořit nemůže. Událost je totiž v šetření.

"18. února jsme vše oznámili státnímu zastupitelství s podezřením, že byl spáchán trestný čin. Jakým směrem se bude šetření ubírat a kdy budou známy jeho výsledky, nevím,“ dodala Jonová.

K události došlo ve Vazební věznici Hradec Králové, respektive na samostatném oddělení výkonu trestu odnětí svobody s dohledem na Pouchově, kde si odpykávají trest vězni, zařazení do výkonu trestu s nejmírnějším režimem.

Vyšetřovatelé mají údajně k dispozici výpis uskutečněných hovorů. Pokud budou volající odhaleni, bude po nich Vězeňská služba požadovat náhradu škody.

Reklama

Výběr článků

Načítám