Hlavní obsah

Ve vazbě skončil jen jeden z údajných vrahů zloděje

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Jeden ze dvou ostravských Vietnamců, obviněných z vraždy zloděje, byl v úterý propuštěn na svobodu. Ve vazbě zůstane pouze jeho 33letý kamarád, který zloděje ubodal. Rozhodl o tom Okresní soud v Ostravě.

Foto: Aleš Honus, Právo

Muži napadli zloděje u rozestavěného domku v Ostravě-Hrabové.

Článek

Informaci Právu poskytl mluvčí soudu Igor Krajdl. "Majitel domku, kde se incident odehrál, nebyl vzat do vazby proto, že nebylo prokázáno jeho zavinění ve vztahu ke smrtelnému následku. Jeho účast na samotném jednání je zanedbatelná a sporná,“ řekl mluvčí. Dodal, že soud nemá žádnou obavu, že by se vyhýbal vyšetřování. "Od roku 1995 je občanem České republiky, má tady rodinu a fungující firmu,“ řekl Krajdl.

Jak Právo informovalo, dva muži vietnamské národnosti zabili zloděje v noci na sobotu poté, co ho majitel domku přistihl, jak se na jeho pozemku vloupal do auta. [celá zpráva] Proto okamžitě zavolal na pomoc svého známého.

"Neznámého oba muži vyrušili, ten se dal okamžitě na útěk. Nakonec ho dostihli u branky k pozemku, kde ho několikrát bodli nožem do různých částí těla,“ popsala konflikt policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Policie požadovala, aby soud uvalil vazbu na oba obviněné, soud ale po prostudování spisu rozhodl, že za mřížemi zůstane pouze mladší z obviněných, který na zloděje zaútočil nožem a zasadil mu několik bodných ran.

"Tento muž se v České republice zdržuje kratší dobu, nemá zde pevné sociální vazby, takže u něj panují obavy, že by se mohl vyhýbat trestnímu řízení,“ dodal mluvčí soudu.

Reklama

Výběr článků

Načítám