Hlavní obsah

Dva muži v Ostravě zabili zloděje při činu, jsou obviněni z vraždy

Právo, Aleš Honus
Ostrava
Aktualizováno

Dva muže, kteří v sobotu ráno smrtelně zranili na soukromém pozemku v Ostravě-Hrabové zloděje, obvinila policie z vraždy. Informovala o tom v pondělí mluvčí severomoravské policie Soňa Štětínská. Kriminalisté během dvou dnů dospěli k názoru, že ze strany mužů nešlo o obranu, ale o akt msty.

Foto: Aleš Honus, Právo

Muži napadli zloděje u rozestavěného domku v Ostravě-Hrabové.

Článek

Incident se odehrál v sobotu brzy ráno u rozestavěného domu v Ostravě-Hrabové. Muž, který dům hlídal, zahlédl ve tmě postavu, která mířila přes pozemek k jeho odstaveného autu. Proto okamžitě zavolal posilu, svého kamaráda.

Foto: Aleš Honus, Právo

U branky pozemku lupiče pobodali.

U branky pozemku lupiče pobodali.

FOTO: Aleš Honus, Právo

„Muži společně zjistili, že se někdo opravdu vloupal do odstaveného vozidla. Neznámého vyrušili, ten se dal okamžitě na útěk. Muži ho pronásledovali a snažili se ho dostihnout a zadržet. Vystřelili dokonce několikrát pro výstrahu z plynové pistole. Zavolali také na centrum tísňového volání s tím, že došlo k vloupání. Neznámého nakonec dostihli u branky k pozemku. Několikrát ho bodli nožem do různých částí těla,“ popsala konflikt policejní mluvčí.

Krátce poté na místo přijeli policisté a záchranáři, kteří převezli pobodaného muže do nemocnice. „Tam na následky zranění po několika hodinách zemřel,“ dodala Štětínská.

Reklama

Výběr článků

Načítám