Hlavní obsah

Kamarádku udržela z posledních sil, jinak by spadla do Vltavy

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pomoc na poslední chvíli. Tak se dá nazvat pondělní ranní zásah pražských strážníků na nábřeží Edvarda Beneše nedaleko Čechova mostu v Praze. Tam při příjezdu hlídky už docházely síly 23leté ženě, která skrz zábradlí držela svou o rok mladší kamarádku, jež chtěla skočit do řeky.

Článek

„Strážníci našli na místě dvě dívky. Jedna visela za zábradlím v desetimetrové výšce a snažila se vysmeknout kamarádce, která ji držela za ruku skrz zábradlí. Jeden ze strážníků okamžitě přelezl zábradlí a jištěný kolegou se snažil dívku zachytit,“ řekla mluvčí pražské městské policie Radka Bredlerová.

Na pomoc přispěchali další členové hlídky, společnými silami se nakonec podařilo dívku přetáhnout zpět přes zábradlí na chodník. Z obou žen byl cítit alkohol.

„Zachránkyně pak vylíčila, že její kamarádka vykřikla, že ji nebaví žít, rozběhla se k řece a přeskočila zábradlí, přičemž ji v poslední chvíli zachytila za ruku a ze všech sil ji držela do příjezdu hlídek,“ doplnila Bredlerová.

Zoufalou mladou dívku pak přivolaná posádka sanitky převezla do nemocnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám