Hlavní obsah

Při pouliční bitce v Děčíně nechyběly mačety a baseballové hole

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děčín

Nečekaně vyostřená pouliční bitka po pokusu ukrást v obchodě láhve s alkoholem se v neděli dopoledne rozpoutala v Děčíně. Mírnit rozvášněné bitkaře museli strážníci i policisté.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Strážníkům a policistům se podařilo vyostřenou situaci zvládnout.

Článek

Na rvačku v ulici V Sídlišti upozornil strážníky jeden z obyvatel města s tím, že se perou Vietnamci a Romové. Na místo hned vyrazily policejní hlídky a využit byl i kamerový systém. Strážníci po příjezdu našli jednoho zraněného.

„Kamerovým systémem byli spatřeni dva muži, jak utíkali směrem k incidentu a v ruce drželi mačety a baseballovou pálku. Když spatřili přijíždějící strážníky, začali z místa utíkat do samoobsluhy, kde celý konflikt vzniknul,“ řekl Tomáš Pavlík z děčínské městské policie.

Jeden z vietnamských obchodníků zjistil, že mu několik Romů kradlo v obchodu láhve s alkoholem. Zloději se před ním snažili utéct, když je muž dostihl, došlo ke konfliktu, ze kterého si obchodník odnesl zranění v obličeji.

„Jeho kolegové se chtěli pomstít a vyrazili za útočníky. Díky rychlému příjezdu se podařilo mužům zákona situaci zvládnout. V samoobsluze pak našli mačetu, kterou strážníci zabavili,“ doplnil Pavlík s tím, že si případ převzala republiková policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám