Hlavní obsah

Kvůli mobilu vláčel lupič dívku po olomoucké dlažbě

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Mladou ženu smýkal ve čtvrtek po dlažbě v centru Olomouce násilník v touze uloupit její mobilní telefon, který mu dobrovolně nechtěla vydat. Nakonec se mu ho podařilo dívce z ruky vytrhnout a utéci. Zanedlouho byl však zadržen.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Osmadvacetiletý muž chtěl na třídě Svobody po mladé ženě, aby mu dala svůj mobilní telefon. Když to dívka odmítla, snažil se jí telefon vytrhnout z ruky. Začali se o něj přetahovat, mladá žena upadla a násilník s ní smýkal po zemi. Po několikaminutovém zápase se mu telefon podařilo ukrást,“ řekla Právu v pátek olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Útočník se však podle ní ze svého lupu dlouho neradoval, protože náhodná svědkyně, která slyšela křik, vyhlédla z okna a zavolala na tísňovou linku městské policie. Strážníci ihned vyjeli na místo, násilníka zadrželi a vzápětí na místě předali hlídce republikové policie.

Právě v těchto situacích spolupráce občanů výrazně napomáhá k rychlému dopadení pachatelů.
mluvčí policie Jitka Dolejšová

„Policisté muže převezli na policejní služebnu a umístili jej do policejní cely. Muž má za sebou trestní minulost, nyní je podezřelý z trestného činu loupeže a v nejbližší době by mělo být proti němu zahájeno trestní stíhání,“ uvedla mluvčí.

Dodala přitom, že by chtěla poděkovat svědkyni za pohotovou reakci a účinnou spolupráci. „Je totiž zcela zřejmé, že právě v těchto situacích spolupráce občanů výrazně napomáhá k rychlému dopadení pachatelů,“ dodala Dolejšová. Muži hrozí až deset let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám