Hlavní obsah

Popelář ubodal muže šroubovákem, teď toho lituje

– Ostrava
Právo, Aleš Honus

Kvůli bezdůvodné vraždě zákazníka pivnice v areálu ostravské ubytovny Vítek stanul ve čtvrtek před ostravským krajským soudem 21letý Jiří Machala z Ostravy. Loni v září na barové židličce ubodal šroubovákem mladého muže, který ho předtím pravděpodobně napomenul kvůli tomu, že se chová hlučně.

Foto: Aleš Honus, Právo

Obžalovaný Jiří Machala u soudu vysvětluje útok šroubovákem na hosta ostravské restaurace.

Článek

Bývalý popelář Machala se při svém výslechu ke všemu přiznal. Vypovídal se slzami v očích a se sklopenou hlavou. "Nechápu, jak jsem mohl něco takového udělat. Strašně se za to omlouvám,“ sypal si Machala popel na hlavu.

Jeho útok je nepochopitelný především tím, že za ním stojí naprosto banální záminka. Servírka, který útok viděla, u soudu vypověděla, že zločin se odehrál těsně před zavírací hodinou, kdy byli v hospodě poslední tři zákazníci.

Bylo to strašné, jeho sestra se ho snažila odtrhnout a já jsem volala policii a běžela jsem pro pomoc.
servírka z baru

"Ten muž seděl u stolu se svou sestrou, byli oba opilí a strašně se hádali. Host, který seděl u baru, se v jednu chvíli otočil a něco jim řekl. Obžalovaný na to reagoval tak, že se zvedl a začal ho bodat šroubovákem. První rána šla zezadu do krku,“ popisovala u soudu barmanka.

"Bylo to strašné, jeho sestra se ho snažila odtrhnout a já jsem volala policii a běžela jsem pro pomoc do vedlejší restaurace,“ dodala servírka.

Obžalovaný u soudu řekl, že mladík, kterého znal jen od vidění, se krátce před incidentem pohádal s jeho sestrou. "Najednou se mi udělala tma před očima. Pak se to stalo. To zabití,“ řekl Machala u soudu.

Krátce před smrtí se rozešel s partnerkou

Po incidentu z restaurace utekl domů, kde podle svých slov všechno řekl svému otci. "Vynadal mi. Pak jsem se svlékl a šel jsem si lehnout. Za pět minut přijela policie,“ řekl Machala.

Zavražděný mladík se krátce před svou smrtí rozešel se svou partnerkou. S rozchodem se nemohl vyrovnat, a tak začal chodit po hospodách. "Byl to úplně normální kluk. O tom, co se stalo, mi přišel ráno říct starší syn,“ řekla před soudem matka zavražděného.

Machala ji u soudu prosil o odpuštění. "Omlouvám se za to, co jsem vám způsobil, je mi to strašně líto,“ soukal ze sebe se sklopenou hlavou.

Rozsudek nad Jiřím Machalou bude vynesen pravděpodobně v pátek.

Reklama

Výběr článků

Načítám