Hlavní obsah

Policie už ví, jak se zranilo dítě z ostravského babyboxu

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Ostravští policisté už tuší, jakým způsobem utrpělo první dítě z ostravského babyboxu zlomeninu ruky. V minulých dnech obdrželi znalecký posudek, který by měl dát na tuto otázku odpověď. Informovala o tom ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Článek

Dítě do ostravského babyboxu odložila 26. ledna osmnáctiletá Aneta Tokarčíková z Havířova kvůli špatné životní situaci. „Myslela jsem, že si pro něj zase po čase přijdu,“ vysvětlila. Se svým druhem, který byl hledaný policií, bydleli v nevyhovujícím pronájmu. Muž je nyní ve výkonu trestu.

Foto: ALeš Honus, Právo

Osmnáctiletá Aneta Tokarčíková z Havířova

Osmnáctiletá Aneta Tokarčíková z Havířova

FOTO: ALeš Honus, Právo

Po několika dnech se zjistilo, že dítě asi týden před odložením do babyboxu utrpělo zlomeninu ruky v oblasti lokte. Lékaři ostravské městské nemocnice zranění hned neodhalili, přišlo se na to až při přijímací proceduře v Dětském centru Domeček v Ostravě, kde bylo dítě na základě předběžného opatření soudu dočasně svěřeno. Také matka o zranění nevěděla a informací byla překvapena. „Nechápu, jak k tomu mohlo dojít, možná při převlékaní, ale já jsem si opravdu vůbec ničeho nevšimla,“ řekla.

„Závěry znaleckého posudku nebudeme v žádném případě zveřejňovat. O tom, jak bude případ kvalifikován, budeme informovat až poté, co podají vysvětlení další osoby. Nelze říct, za jak dlouho to bude, protože u jedné z těch osob není zřejmé, kde se zdržuje,“ uvedla Holčáková.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám