Hlavní obsah

Učitelka z porna je stíhána, protože se nechala natáčet nezletilým

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znojmo

Miroslava Prillerová, hvězda amatérského pornosnímku a dnes již bývalá učitelka Střední odborné školy a Středního odborného učiliště ve Znojmě, čelí obvinění ze spáchání trestného činu ohrožování mravní výchovy mládeže. Právu to potvrdila mluvčí znojemské policie Lenka Drahokoupilová.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Bývalá učitelka Miroslava Prillerová

Článek

"Dnes mi policejní komisařka sdělila, že dotyčnou ženu stíhá pro uvedený trestný čin. Naplnění skutkové podstaty pro obvinění spatřuje policie v souloži s osobou starší osmnácti let, ale před teprve šestnáctiletým studentem. Protože se jednalo o žáka stejné školy, kde žena učí, musela si být vědoma, že je nezletilý. Učitelka se k činu doznala a uvedla, že toho lituje,“ uvedla mluvčí.

Učitelka na kauzu doplatila nejvíce. Poté, co se na internetu objevila videonahrávka, natočená na mobilní telefon a bohatě komentovaná právě šestnáctiletým studentem, rezignovala na své místo pedagoga. Usnadnila tak situaci řediteli školy, který o její služby již nestál a byl odhodlán řešit s právníky způsob ukončení pracovního poměru. Po smutné zkušenosti škola chce vázat působení kantorů na dodržování jakéhosi etického kodexu.

Policie šetří i okolnosti zveřejnení snímku

Prillerová nemusí být jediný, kdo za událost ponese trestně právní zodpovědnost. Policie ještě šetří, kdo dal videoklip na internet.

"Můžu potvrdit, že počet stíhaných osob v této kauze nemusí být konečný. Šetření toho, kdo a za jakých okolností videonahrávku zveřejnil, ale ještě není uzavřeno,“ dodala mluvčí.

O vzniku 5:08 minuty dlouhého videosnímku, s detaily intimního styku učitelky s vulgárním komentářem autora – šestnáctiletého studenta školy, se ředitel dozvěděl 8. ledna. Podle původních informací byl i aktér styku nezletilý student školy, což ale nebyla pravda, osmnáctiletý truhlář absolvoval jinou znojemskou školu.

Kauza rozdělila veřejné mínění na dva tábory. Část lidí se kantorky zastávala s tím, že do jejího soukromí nemá nikdo zasahovat, další zase odmítali tolerovat její čin s odkazem na profesi a účast studenta-kameramana na radovánkách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám