Hlavní obsah

Matrikářka v Domažlicích zpronevěřila obecní peníze, je bez práce

Právo, Patrik Biskup
Domažlice

Domažlická radnice řeší problém s nepoctivou úřednicí. Třiačtyřicetiletá matrikářka je podezřelá ze zpronevěry obecních peněz. Od minulého pátku je bez práce.

Foto: libor Zavoral, ČTK

Notářství. Ilustrační foto

Článek

"Okamžitě jsme s ní rozvázali pracovní poměr za hrubé porušení pracovní kázně,“ potvrdila na dotaz Práva tajemnice úřadu Milena Vlčková. O případu ale podrobně hovořit nechtěla s tím, že kontrola ještě není uzavřena. "V tuto chvíli nemohu mluvit o detailech, protože šetření stále ještě probíhá,“ vysvětlila tajemnice.

Podle jiného zdroje si matrikářka nechávala peníze ze správních poplatků, které vybírala například při ověřování podpisů. „To je pravda,“ reagovala na to tajemnice.

Kolik peněz podezřelé ženě nakonec zůstalo za nehty, nechce zatím nikdo říci. Dá se ale předpokládat, že jde řádově o tisíce korun. To potvrzuje i fakt, že vedení úřadu podalo na úřednici trestní oznámení pro zpronevěru.

"Policie zatím nikoho neobvinila,“ sdělil v pondělí domažlický státní zástupce Josef Vojta.

Starosta Domažlic Miroslav Mach se k celé záležitosti nechtěl příliš vyjadřovat. „To není věcí samosprávy. Samozřejmě že mě o tom tajemnice informovala, ale jak to vyřeší, je v její pravomoci,“ dodal starosta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám