Hlavní obsah

Tvrdé jádro sparťanských fandů se k dělobuchu nehlásí

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policisté intenzivně hledají viníka incidentu, při kterém ohrozil v pondělí na fotbalovém utkání mezi Spartou a Brnem na Letné dělobuch teprve 12letého chlapce. Případem se zabývá už i fotbalová disciplinární komise. Nejtvrdší jádro sparťanských fandů dalo prostřednictvím svého webu od incidentu ruce pryč.

Foto: Petr Horník, Právo

K hozenému dělobuchu z kotle domácích se nikdo nemá. Ilustrační foto

Článek

„Šlo o čin jednotlivce a jako skupina za tento čin necítíme odpovědnost. Upozorňujeme, že námi používaná pyrotechnika po svolení a nahlášení klubu je bezpečná a za dobu komunikace s vedením klubu nikdy nedošlo k žádnému zranění,“ uvádí sparťanští ultras na svém webu.

„Věříme, že postižený nebude mít z tohoto incidentu žádné následky a co nejdříve se vrátí na fotbalový stadión,“ doplňují v době, kdy se případem začala zabývat také Disciplinární komise fotbalového svazu. Ta na svém mimořádném úterním jednání rozhodla zahájit kvůli tomuto případu řízení se sparťanským klubem. Informaci potvrdil šéf Disciplinární komise Alexander Károlyi.

Mezi tím policisté případ vyšetřují jako výtržnictví. „Prozkoumáváme video záznamy, vyslýcháme svědky. Tato práce ale kvůli velkému množství podkladů potrvá týdny. Čekáme i na znalecké posudky,“ řekl Novinkám mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Podle něj mohou vést výsledky znaleckých posudků i k překvalifikování případu z výtržnictví na nedovolené ozbrojování či obecné ohrožení.

Reklama

Výběr článků

Načítám