Hlavní obsah

Za žárlivý útok stráví 12,5 roku za mřížemi

Novinky, Rudolf Prchal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD LABEM

Na 12,5 roků poslal v úterý ústecký krajský soud do vězení s ostrahou Jaroslava Rouse, který před rokem málem ubodal dva návštěvníky taneční zábavy v Mostě. Obžalovaný však podle vlastních slov neměl v úmyslu zranit někoho jiného než sebe.

Článek

Rous vypověděl, že do country clubu přinesl nůž, aby mohl spáchat veřejnou sebevraždu. Následně jím ale těžce zranil dva muže, s nimiž se jeho bývalá přítelkyně v restauraci bavila. Proč? To si údajně nepamatuje. "Neměl jsem důvod na ně útočit," prohlásil a trval na svém: "Chtěl jsem zabít sebe."

Senát ho nakonec i přes snahu obhájce o překvalifikování činu na ublížení na zdraví uznal vinným z pokusu vraždy.

Čin úporně zapíral

Předsedkyně senátu Věra Benešová při odůvodnění rozsudku poukázala na vysoký stupeň společenské nebezpečnosti u obžalovaného.

Rous byl dnes odsouzen také za trestný čin padělání a pozměňování veřejné listiny. Zfalšoval totiž průkaz strážníka městské policie, aby mohl jezdit zdarma v prostředcích městské hromadné dopravy.

Souběh dvou trestných činů a skutečnost, že se k pokusu vraždy nedoznal, Rousovi podle státní zástupkyně přitížilo. Nepomohla mu ani na poslední chvíli vyslovená lístost.

Rozsudek není pravomocný. Obě strany si ponechaly lhůtu na rozmyšlenou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám