Hlavní obsah

Hasiči zachraňovali rybáře, který zapadl do bahna

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havířov

Pětatřicetiletý rybář, který zapadl v neděli před polednem do bahna na okraji řeky Lučiny v Havířově, může vděčit za svou záchranu hasičům. Ty si sám zavolal mobilním telefonem, který měl při rybaření naštěstí u sebe.

Foto: René Volfík, ČTK

Článek

„S mužem se zřejmě utrhnul podemletý břeh řeky, odkud lovil ryby. Zapadl do bahna až po pás a nedokázal se vlastními silami dostat z bahenního vězení na pevnou půdu,“ informoval mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Dodal, že po několika telefonátech, ve kterých hasičům opakovaně vysvětloval svoji polohu, zachránci dorazili na místo. „K rybáři se dostali po nastavovacím žebříku a s pomocí plachet. Protože měl rybář na sobě opasek, vytáhli ho z mazlavé bryndy právě za něj,“ dodal mluvčí s tím, že hasičům se podařilo z bahna vytáhnout i holínky, které se rybáři během vytahování zuly.

„Od hasičů dostal deku a mohl se přezout do suchých tenisek. Protože jeho bydliště bylo ve směru jízdy hasičů na jejich stanici, dovezli jej až do tepla domova. Možná ještě stihl nedělní oběd,“ podotkl Kůdela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám