Hlavní obsah

Nehoda v silném krupobití ochromila dálnici D1

Právo, Novinky, ČTK, Petr Nový, Jana Pechová
Jihlava
Aktualizováno

Problémy čekaly řidiče v silném provozu na dálnici D1. V pátek odpoledne se stala mezi 128. a 130. kilometrem nejfrekventovanější české silnice nehoda, která směrem na Brno dálnici zcela ochromila. Jeden člověk byl těžce zraněn.

Článek

"Na 130. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno havaroval ve vysoké rychlosti v krupobití řidič osobního auta. Jeho auto se na mokré vozovce roztočilo a narazilo do středových svodidel. Řidič utrpěl vážná zranění. Ve stejném místě pak havaroval ještě řidič dodávky, ten skončil s lehkým zranění v autě mimo dálnici," řekla mluvčí policie Soňa Svobodová.

FOTO: Ondřej Lazar Krynek, Mapy.cz

"Jeden řidič, kterého museli hasiči vyprostit z havarovaného vozu, byl s těžkými zraněními odvezen na traumacentrum do brněnské nemocnice, byl napojen na umělou plicní ventilaci. Druhý má jen lehké zranění," řekl primář záchranné služby kraje Vysočina Miroslav Havlík.

FOTO: Pro Novinky Martin Martin

Problémy na dálnici byly už v pátek brzy ráno. Na 225. kilometru dálnice D1 ve směru na Vyškov narazil kamión do mostního pilíře. Nehoda se stala před šestou hodinou ráno. Hasiči z kamiónu vyprostili 57letého těžce zraněného řidiče.  [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám