Hlavní obsah

Zloděj ukradený vůz hned naboural a po útěku z Olomouce i zapálil

– Šternberk
Právo, Miloslav Hradil

Zatím neznámý pachatel odcizil ve čtvrtek v Olomouci automobil, krátce nato havaroval a od nehody ujel. Nakonec však ukradený vůz zapálil na lesní cestě poblíž Domašova u Šternberka.

Článek

„Fiat Uno odcizil ve čtvrtek zloděj před domem na ulici Elišky Krásnohorské v Olomouci. Týž den večer před osmou hodinou byl vůz nalezen na lesní cestě poblíž pstruží líhně u silnice ze Šternberka na Domašov u Šternberka. Automobil hořel, hasiči požár uhasili, interiér vozidla však oheň zcela zničil. Ohořelá byla i motorová část automobilu,“ řekla Právu v pátek olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

V průběhu dalšího vyšetřování podle ní policisté zjistili, že neznámý řidič uvedeného motorového vozidla byl ve stejný den účastníkem dopravní nehody, z místa kolize však ujel.

„K nehodě došlo před 16. hodinou poblíž Gorazdova náměstí v Olomouci. Řidič fiatu nedodržel bezpečnou vzdálenost a narazil zezadu do vozidla Škoda Fabia, které stálo u přechodu a dávalo přednost chodci. Škoda na fabii byla vyčíslena na 10 tisíc korun, ke zranění nedošlo,“ uvedla mluvčí.

Ohořelé vozidlo bylo zajištěno ke zkoumání, příčina požáru se vyšetřuje. Po pachateli krádeže auta se pátrá.

Reklama

Výběr článků

Načítám