Hlavní obsah

Opilec usmrtil ženu, dalšího chodce vláčel dva kilometry na čelním skle

Novinky, Vladimír Michna
RAKOVNÍK

Tragická nehoda se stala v noci na pátek na silnici mezi Rakovníkem a Novým Strašecím. Mladík s alkoholem v krvi nezvládl na mokré silnici svoji Mazdu 323 a čelně srazil dva chodce, kteří šli po okraji vozovky. Žena zemřela na místě, muž zůstal naražen na předním skle, mladík přesto pokračoval v jízdě.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Policisté mladíka na místě zadrželi.

Článek

Šestatřicetiletou ženu z okresu Rakovník náraz odhodil do pravého příkopu, byla na místě mrtvá.

"Třicetiletý muž z Českých Budějovic zůstal zaklíněn v pravé části čelního skla vozidla. Viník nehody navzdory této skutečnosti i se zraněnou osobou na vozidle pokračoval dalších 1700 metrů v jízdě až do Nového  Strašecí," uvedla středočeská policie na svých webových stránkách.

Dvacetiletý mladík za volantem při následné jízdě narazil při odbočování do ulice Jabloňová v Novém Strašecí autem do stromu, i s těžce zraněným mužem zaklíněným v čelním skle.

O osud sražených se nezajímal, hrozí mu 10 let

"Na místě pachatele zadrželi přivolaní policisté. Ti zjistili, že dvacetiletý mladík není policistům neznámý, jelikož na konci měsíce února jej přistihli při řízení motorového vozidla, aniž by vlastnil řidičské oprávnění. Za tento skutek je již trestně stíhán," uvedla policie.

Podle dechové zkoušky měl mladík 1,26 promile alkoholu v krvi. Na výzvu policistů se však odmítl podrobit odběru krve i lékařskému vyšetření.

Zraněný muž byl s  těžkým poraněním převezen do kladenské nemocnice. Řidič se podle policistů o stav zraněných vůbec nezajímal a neposkytl jim žádnou pomoc.

Mladík se dopustil ublížení na zdraví s následkem smrti, ohrožení pod vlivem návykové látky, řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a neposkytnutí pomoci. Za to mu hrozí trest až deset let vězení. V pátek mu bude sděleno obvinění a bude podán návrh na vzetí do vazby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám