Hlavní obsah

Čtyřnásobný vrah z Petřvaldu zemřel v nemocnici

– Karviná • Aktualizováno
Právo, Aleš Honus

Téměř pětidenní boj ostravských lékařů o život čtyřnásobného vraha Raifa Kačara, který v noci na neděli v Petřvaldě na Karvinsku ze žárlivosti zastřelil čtyři lidi, ve čtvrtek skončil. Muž prodělal klinickou smrt mozku a vydechl naposledy v odpoledních hodinách.

Foto: Anna Bortlíčková, Právo

Muž z ničeho nic postřílel čtyři lidi v restauraci

Článek

„Lékaři u něj ve čtvrtek odpoledne diagnostikoval klinickou smrt mozku,“ řekl mluvčí nemocnice Tomáš Oborný. Raif Kačar zastřelil v petřvaldské restauraci Sokolovna svou přítelkyni Vlaďku (24), její rodiče (50, 46), jejího nového nápadníka (34) a nakonec zbraň obrátil proti sobě.

Příbuzní po obětech nyní musí kromě zařizování jejich pohřbu vyřešit ještě jednu důležitou věc - rozhodnout, kdo bude vychovávat dvouletou Nikolku, kterou měl vrah se svou obětí. Už ve středu se příbuzní dostavili na příslušný sociální odbor a posléze i k ostravskému okresnímu soudu s návrhem na svěření dítěte do péče.

Rozhodnutí o dvouleté dívce do týdne

„Předložili návrh na předběžné opatření o svěření do jejich péče. Soud o něm rozhodne do jednoho týdne,“ řekla Judita Kachlová ze sociálního odboru ostravského magistrátu.

Dodala, že vůbec nepřipadá v úvahu, že by dítě mohl dostat do péče některý z příbuzných z otcovy strany. „Na tom není ani zrnko pravděpodobnosti. Pokud je mi známo, tak příbuzní z Makedonie se s dítětem vůbec nestýkali, naopak na příbuzné z matčiny strany je holčička zvyklá. A soud musí vždy rozhodovat v zájmu dítěte,“ řekla Kachlová.

Místo návštěvy zařizuje pohřeb

Příbuzní zavražděné maminky chtějí dítě dostat do své péče stůj co stůj. „O všem bude sice rozhodovat soud, ale Nikolka zůstane v naší rodině,“ řekl novinářům strýc zavražděné Vlaďky. Její dceru by měl vychovávat buď on, nebo Vlaďčin bratr, který přijel z Anglie na oslavu narozenin svého otce.

Místo několikadenní přátelské návštěvy u svých nejbližších příbuzných musí nyní Nikolčin strýc zařizovat jejich pohřeb. Poslední rozloučení s Nikolčinou matkou a jejími rodiči se uskuteční v sobotu v Petřvaldě.

Nechtěl se smířit s rozchodem

Pravděpodobně největší rodinný masakr poslední doby v Česku se stal v neděli hodinu po půlnoci v restauraci Sokolovna v Petřvaldě.[celá zpráva]

Raif Kačar, který se nechtěl smířit s rozchodem se svou přítelkyní, vešel do salónku, kde její otec slavil padesátiny, a pomocí nelegálně držené pistole doslova popravil čtyři lidi.

Podle svědků nejdříve zastřelil matku své přítelkyně Vlaďky, pak jejího otce a nového milence a nakonec i Vlaďku. Poté se sám střelil do hlavy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám