Hlavní obsah

Muž se šel podívat na kácení stromů, pod jedním kmenem zemřel

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Tragický konec měla ve čtvrtek dopoledne zvědavost muže, který se šel u obce Březnice na Zlínsku podívat na práci lesních dělníků u jeho pozemku. Na muže se zřítil strom a ani čtyřicetiminutová snaha záchranářů o jeho oživení nepomohla. Na místě podlehl těžkým zraněním.

Článek

Podle svědků se devětapadesátiletý muž, bydlící na samotě u Březnice, šel podívat na práci lesních dělníků, kteří v blízkosti hranice jeho pozemku těžili dřevo. Když se přiblížil, dostal se do prostoru těžby a byl zasažen padajícím stromem.

Na těžko dostupné místo se museli hasiči i záchranáři dopravit pěšky, neboť bylo v nepřístupném terénu. První byli na místě zdravotníci, kteří se ihned pustili do oživovacích pokusů.

Tělo muže bylo částečně pod větvemi koruny stromu, které bylo nutné odstranit. „Ani po čtyřiceti minutách intenzivní srdeční masáže se muže nepodařilo oživit, a ten svým těžkým zraněním na místě podlehl. Podle informace lékařky utrpěl muž těžké zranění na hlavě a pohmožděniny,“ řekl mluvčí hasičů Ivo Mitáček.

Jeden z lesních dělníků utrpěl z nehody vážný šok a na pomoc mu vyjela policejní psycholožka, která mu poskytla svou odbornou pomoc.

Reklama

Výběr článků

Načítám