Hlavní obsah

Policejní pes stopoval zloděje dlouhých 15 kilometrů

Právo, mp
Horní Slavkov

Patnáct kilometrů v dešti a sněhu honil devětadvacetiletý policejní psovod Václav Petrášek a jeho šestiletý čtyřnohý kolega Pagan zloděje, který vykradl v úterý v Horním Slavkově na Sokolovsku rekreační chatu. Po dvou a půl hodinách se jim to po úmorné a vyčerpávající „túře“ podařilo. Zloděje zadrželi u statku u Podstrání.

Článek

Po příjezdu k vykradené chatě navedl policista psa pod rozbité okno, kde Pagan zavětřil a vydal se po stopě do okolních lesů. Práci jim ztěžovalo úterní počasí, kdy kroupy a poletující sníh mohl stopy zničit.

„Měli jsme toho opravdu dost,“ popsal Právu první pocity psovod. Zároveň vysvětlil, že takovou vzdálenost musel se svým svěřencem rozdělit na několik částí. „Pes si musí odpočinout a nabrat nových sil. Na druhou stranu se nesmí dlouho otálet, stopa je čerstvá a pachatel by mohl být ještě na cestě,“ řekl Petrášek.

„Osobně jsme ještě něco podobné nezažil, ale kolegové už ano,“ poznamenal psovod. „Německý ovčák má se svým pánem za sebou již několik úspěšných akcí, kdy nedávno zadržel například jednoho ze zlodějů bankomatu na Březové. V loňském roce se oba také zúčastnili Mistrovství republiky v civilní kynologii, kde obsadili 11. místo. Každopádně jim oběma patří za tento objasněný případ velké dík,“ uvedla mluvčí sokolovských policistů Andrea Kávová.

Reklama

Výběr článků

Načítám