Hlavní obsah

Řidič sanitky rozhodl, že zraněný zemřel, a od nehody odjel

– Praha - západ
Novinky, Petr Nový

Velmi zvláštně se v úterý zachoval při dopravní nehodě řidič soukromé dopravní zdravotní služby u obce Hvozdnice. Zastavil u nehody, kde svědci oživovali zraněného podle rad dispečera záchranné služby. Sám pak rozhodl o úmrtí zraněného a z místa odjel ještě před tím, než na místo přijel lékař. Lidé už pak v oživování nepokračovali.

Článek

Záchranáři byli dopoledne informováni o těžké nehodě, když lidé ohlásili vážně zraněného muže v bezvědomí, který nedýchal. Dispečer radil přítomným na místě, jak mají muži poskytnout pomoc a oživovat ho do příjezdu záchranářů.

Během toho jela kolem sanitka soukromé převozové služby. "Řidič se zapojil do oživování, ale po chvíli konstatoval jeho smrt a odjel. Svědci na základě toho už další oživování vedené dispečerem po telefonu odmítli,“ řekla mluvčí středočeských záchranářů Tereza Janečková.

Lékař záchranné služby pak už muži pomoci nemohl. Nelze přitom vyloučit, že by bez přerušení oživování mohl mít muž větší šance na přežití.

Řidič převozového sanitního vozu se dopustil chyby, že odjel z místa nehody a nepočkal na příjezd profesionálních záchranářů
mluvčí středočeských záchranářů Tereza Janečková

"Řidič převozového sanitního vozu se dopustil chyby, že odjel z místa nehody a nepočkal na příjezd profesionálních záchranářů, což byla jeho povinnost, a navíc přerušil oživování. Konstatovat úmrtí má ve své pravomoci výhradně jen lékař,“ uzavřela Janečková.

Reklama

Výběr článků

Načítám