Hlavní obsah

Pražský zloděj se převlékl za prostitutku, aby oklamal svou oběť

Právo, Josef Koukal
Praha

Kuriózním způsobem přišel o peníze nejmenovaný pražský občan. Při návratu z práce mu na chodbě domu začala vnucovat své služby prostitutka. Když se ale dotěrnou ženu pokusil odstrčit, zjistil, že jde ve skutečnosti o muže. Kapsář mu přitom stačil ukrást třináct tisíc korun. Podle okradeného jde o novou metodu kapesních zlodějů, kterou v okolí jeho bydliště na pražských Vinohradech použili údajně víckrát místní Romové.

Článek

„Muži převlečení a nalíčení tak, aby vypadali jako ženy, nabízejí mužům na ulici nebo na schodištích budov sex,“ řekl Právu okradený muž. Nejde podle něj pouze o verbální nabídku. „Od prvních okamžiků se snaží o co nejtěsnější kontakt se svou obětí, někdy se jí doslova dobývají do poklopce. Přitom druhou rukou zároveň štrachají v příručním zavazadle nebo náprsní kapse,“ popsal svou vlastní zkušenost.

Údajná prostitutka ho oslovila hned za dveřmi domu, kde bydlí. Protože několik nájemníků bylo z domu vystěhováno kvůli neplacení nájemného a majitel uvolněné byty pronajímá zahraničním studentům, považoval okradený mladou ženu v první chvíli za studentku. Na její výzvu nereagoval, když mu ale zatarasila vchod do výtahu, pokusil se ji odstrčit.

„V tu chvíli jsem zjistil, že to není ženská. Ten chlap byl sice menší než já, ale měl značnou sílu,“ uvedl muž s tím, že několikavteřinový kontakt stačil zloději k tomu, aby mu z příruční tašky ukradl peníze. Kapsář byl natolik zručný, že v tašce nechal peněženku s drobnými, vytáhl z ní pouze třináct tisíc korun v bankovkách. Zmizel dřív, než poškozený vůbec zjistil, že byl okraden.

„Měl před domem nejspíš auto, které na něj čekalo,“ usuzuje okradený muž.

Policii případ nepřekvapil

Policisty prý jeho příběh nepřekvapil. „Policista na nejbližší služebně ve Vyšehradské ulici mi sdělil, že takových případů mají denně hlášeno několik. Ačkoli ale vědí i o restauraci, kde se kapsáři dělí o lup, jsou prý bezmocní. Lupiči pracují skupinově a peníze si okamžitě předávají dál,“ dodal okradený.

„Nebylo by to poprvé, co se něco takového stalo. Měli jsme tu kauzy okradených mužů při poskytování sexuálních služeb,“ potvrdila ředitelka obvodního policejního ředitelství Praha II Zdeňka Brothánková. „Ale jestli se za prostitutky převlékají i muži, to bych musela projít jednotlivé případy z poslední doby. Rozhodně tu takových případů nemáme denně deset,“ podotkla ředitelka obvodu.

Novinkou byl případ pro šéfku pražské mravnostní policie Alenu Kolářovou. „Převlékání za ženu je spíš znakem nějaké sexuální úchylky, v souvislosti s kapesními krádežemi o tom slyším poprvé,“ uvedla Kolářová.

Okradený muž po svých zkušenostech každopádně nabádá k opatrnosti. V případě, že člověka prostitutka nebo někdo, kdo se za ní vydává, osloví, měl by si oslovený držet alespoň metrový odstup. „Pokouší-li se o fyzický kontakt, můžeme si být stoprocentně jisti, že jí jde o naši peněženku,“ varoval poškozený.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám