Hlavní obsah

Švédové ujeli od benzínky bez placení, nelíbil se jim kurz koruny

– BRNO
Právo, pko

S divokým východem si zřejmě spletla Českou republiku trojice Švédů, kteří v pondělí dopoledne projížděli jihem Moravy. Se svým Mercedesem zajeli k benzínové pumpě na dálnici D2 nedaleko Hustopečí a natankovali si plnou nádrž. Když došlo na placení, začali se cizinci vzpouzet a nakonec odjeli, aniž za benzín zaplatili. Policisté je během několika minut zadrželi.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Jeden ze Švédů, kteří odmítli u benzínky zaplatit.

Článek

Podle svědectví obsluhy benzínové stanice chtěli nejdřív Švédové zaplatit útratu 1100 korun v eurech a čerpadlářce dali 30 euro s tím, že to by snad mohlo stačit.

Když žena cizince upozornila, že budou muset sáhnout hlouběji do kapsy, začali tvrdit, že euro je přeci 35 korun, a proto je to dostatečná suma. Nakonec naskákali do auta a ujížděli pryč, přitom málem srazili čerpadláře, který za nimi vyběhl. Obsluha benzínky zavolala ihned na policii a operační středisko informovalo nejbližší hlídku. Cizinci měli před policisty několik kilometrů náskok.

"Pronásledovali jsme je asi 20 kilometrů, jakmile nás ale viděli v zrcátku, tak zastavili. Navíc jsme zjistili, že nemají dálniční známku,“ řekl policista Petr Matoušek. Cizinci se za doprovodu policie museli vrátit zpátky na benzínku. Tam se káli a omlouvali, prý si mysleli, že jsou ještě na Slovensku, a proto se domnívali, že je chce obsluha benzínky ošidit.

Na místě Švédové zaplatili pokutu i útratu a mohli odjet.

Reklama

Výběr článků

Načítám