Hlavní obsah

Novák podal odvolání proti doživotí, zřejmě zbytečně

Právo, Jiří Bednář
HRADEC KRÁLOVÉ

Antonín Novák, odsouzený k doživotí za vraždu devítiletého Jakuba Šimánka, podal odvolání. Učinil tak i přesto, že se okamžitě po vynesení rozsudku práva na odvolání vzdal. Vrchní soud proto odvolání zřejmě zamítne.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Antonín Novák u soudu

Článek

Odvolání Právu potvrdil mluvčí krajského soudu Michal Strnad. Novák odvolání dokonce podal bez porady se svým advokátem. 

„Jeho dopis došel k soudu 26. února. Podání Novák nijak nezdůvodnil. Krajský soud vyčká, zda si podají odvolání poškození nebo státní zástupkyně, a poté se spis odešle na vrchní soud. Ten by měl odvolání odsouzeného zamítnout vzhledem k tomu, že si ho podala osoba, která se tohoto práva do protokolu vzdala,“ řekl Právu mluvčí Krajského soudu Michal Strnad.

Novákův advokát Rudolf Fori právu řekl, že Novák své odvolání poslal bez jeho vědomí. „Práva na odvolání se u soudu vzdal kvůli tomu, že chtěl mít rozsudek co nejrychleji v právní moci, aby mohl být převezen do slovenské věznice, protože je Slovák. Z věznice si pak bez porady se mnou sám podal odvolání,“ sdělil Novákův obhájce.

Soud rozeslal písemné vyhotovení rozsudku v pátek. Nyní běží lhůta pro státní zástupkyni a zmocněnce poškozených k případnému podání odvolání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám