Hlavní obsah

Za smrtelnou nehodu a neposkytnutí pomoci jde do vězení na 3,5 roku

Právo, Novinky, Aleš Honus, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRÝDEK-MÍSTEK

Tři a půl roku vězení vyměřil Okresní soud ve Frýdku-Místku 39letému Richardu Kahánkovi, který 1. prosince v Šenově u Ostravy svým autem srazil dva lidi a po nehodě ujel. Cyklistka byla na místě mrtvá, mladý chodec utrpěl vážné zranění.

Článek

„Jeho jednání vysoce amorální,“ řekl soudce Petr Novák. Obžalovanému hrozilo vězení od šesti měsíců do pěti let. Ve vězení bude za ublížení na zdraví s následkem smrti a neposkytnutí pomoci.

:. Řidič na Ostravsku srazil dva lidi a ujel.Zdroj: Stream CZ

Po nehodě zajel s autem do přehrady ve Větřkovicích. Podle státního zástupce se tak snažil zamaskovat stopy po karambolu. Soud se ale s tímto názorem neztotožnil. „Byť je to velmi pravděpodobné, nelze to jednoznačně prokázat. Na trest to ale nemá vliv,“ doplnil soudce Novák.

Po nehodě se přihlásil na psychiatrické léčebně, kde ho po několika dnech našli policisté. Z léčebny napsal i omluvný dopis pozůstalým. "Pozůstalí jeho omluvu nepřijali. Dopis který dostali, vyznívá tak, že obětí nehody je Kahánek," řekl zmocněnec pozůstalých. 

Jednačtyřicetiletá cyklistka svým zraněním při nehodě podlehla, 24letý chodec utrpěl těžké zranění hrudníku. Řidič z místa nehody ujel, aniž by sraženým lidem poskytl pomoc. Jeho auto se po pár hodinách našlo u přehrady, s přední částí ve vodě.

:. Na místě zemřela cyklistka. Zdroj: Policie ČR

Podle mluvčího policie Ivana Žurovce řidič na rovném a velmi přehledném úseku nejprve srazil 24letého muže z Václavovic, který šel po okraji vozovky. Potom přejel do protisměru, kde se čelně srazil s cyklistkou.

„Ženu odhodil do vzdálenosti asi deseti metrů na pravou stranu. Ihned po nehodě zastavil, ale jenom proto, aby se otočil do protisměru a rychle z místa ujel, aniž by poskytl zraněným pomoc,“ konstatoval policejní mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám